Tulevia tapahtumia

ja tarinoita menneistä

Hallan Ukon elämäntyö -näyttely

Näyttelyssä kävi kahden viikon aikana lähes 500 vierasta. Syntymäpäivänä 20.7 ilmestyi
vieraskirjaan 150 nimeä. Näyttely oli kokonaisuudessaan onnistunut tapahtuma. Lähiaikoina kotisivulle ilmestyy kuvakertomus tapahjtumasta, kunhan aineistot saadaan kerättyä.

Jos jollakulla vieraista on erityisen onnistuneita otoksia tapahtumasta, voi niitä lähettää sihteerille.

Muutamia näytepaloja

Syntymäpäivä

Otso Heikkinen piti esitelmän Juho ja Lici Heikkisen elämäntyöstä.

Näyttely

Hyrynsalmen aktivisteja.

Näyttely

Hallan talon pienoismalli ja seinällä kuvia sisätiloista.

Jäsenkirjeen keskeiset


Hallan Ukon elämäntyö -näyttely

 Hallan Ukon syntymästä tulee 20.7 kuluneeksi 160 vuotta. Yhdistys järjestää sen kunniaksi valokuvanäyttelyn 17.-30.7.2023 Hyrynsalmen Vanhalla Asemalla. Näyttely on avoinna päivittäin klo 10:00 – 16:00, jolloin paikalla on myös joku jäsenistä oppaana. Näyttely on maksuton. Näyttelyn aikana asemalla on kahvio ja Heikkis -tuotteiden myynti. Maksut käteisellä.

 Torstaina 20.7 juhlistetaan Hallan Ukon syntymäpäivää. Juhlapäivänä Kainuun Heikkiset ry tarjoaa Asemalla kahvit kaikille näyttelyyn tutustuville. 

Ohjelma:

·         10:00 Esitelmä Hallan Ukon ja Akan elämästä

·         12:00 Seppeleen lasku Juhon ja Licin haudalle

·         Siirtyminen Hallaan ja seppeleen lasku muistomerkille.

Sunnuntaina 23.7 on Vanhalla Asemalla Perinneruokatapahtuma klo 16:00 alkaen. Tapahtuman vuoksi näyttely on avoinna vain klo 14:00 asti. Ruokailun teemana on "Hallan Akan suolastus”, joka sisältää suolakalaa, suolalihaa, potturieskaa, ohrarieskaa, imelletyn pottuteoksen, kotivoita, katajakaljaa ja imellysvelliä. Ruokailu on hieman alkuperäisestä muokattu tähän päivään sopivaksi. Ruokailu on maksuton, mutta edellyttää etukäteisilmoittautumista viimeis­tään 15.7. Osanottajia voidaan ottaa vastaan enintään 50 henkeä. Ilmoittautumiset: Helena Kinnunen (040 - 718 3174 tai helena.mirja@gmail.com).

 Hyvä tietää

Hallan Ukosta kertova musiikkinäytelmä ”Korpikainuun Ikihonka” esitetään itsenäisyyspäivänä Hyrynsalmella. Kainuun Heikkiset ry EI OLE osallistunut millään tavalla näytelmän tekemiseen tai tukenut sitä. Monet jäsenet ovat kyselleet näytelmästä olettaen yhdistyksen olevan siinä mukana. Yhdistyksen edeltäjä Heikkisten sukuseuran Kainuun alaosasto on antanut lausunnon, jossa todetaan, että laulunäytelmä ei vastaa sitä arvostusta ja kunnioitusta, jota sukuseurassa tunnetaan Hallan Ukkoa kohtaan.


Jäsenkirje 2023

Jäsenkirje 2023-1.pdf

Kesäretki Manamansaloon

Linkistä pääset YouTuben kuvaesitykseen
https://youtu.be/mPNf_pUB9o8

Kesäretki 6.8.2022.pdf

Jäsenkirje 2022

Jäsenkirje 2022-1.pdf

Jäsenkirje 2020

Jasenkirje_2020.pdf

Heikkisten sukujuhla 2017

Heikkisten Sukuseura kokoontui Hyrynsalmella 22.-23.7.2017.  Sukukokous ja -juhla oli osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Lauantain sukukokous pidettiin Hyrynsalmen kunnantalon valtuustosalissa. Kokouksessa tehtiin henkilövalinnat sukuneuvostoon seuraavalle kolmivuotiskaudelle 2018 – 2020. Uudeksi esimieheksi valittiin Hannakaisa Heikkinen Kiuruvedeltä.

Sunnuntaina ohjelma alkoi jumalanpalveluksella Hyrynsalmen kirkossa. Lounaan jälkeen oli pääjuhla Iston koulun Festia-saliissa. Juhlapuhujana oli professori Reijo Heikkinen, joka kertoi Hallan Ukon merkityksestä Suomen itsenäisyyden alulle panijana.

Kuvakertomus sukujuhlasta

Heikkisten_sukujuhla_2017.pdf

Kainutlaatuinen -tapahtuma Senaatintorilla 2014

Heikkisten sukuseuran Kainuun osasto esiintyi Kainutlaatuinen -tapahtumassa Helsingin senaatintorilla 13.-15.6.2014. Yhteistyökumppaninamme oli Sodan ja Rauhan Rata ry Hyrynsalmelta.  Kainuusta tapahtumaan osallistui kahdeksan talkoolaista ja heidän lisäkseen avustamassa oli Otso Heikkinen Keuruulta ja Liisa Angervo Hyvinkäältä.

Kuvakertomus Senaatintorin tapahtumasta

Kainutlaatuinen -tapahtuma 2014.pdf